torstaina, marraskuuta 02, 2006

Neuleklubin antia

Käsinkehrätty, 100% villalanka

Supersocke raitalanka


Eilen keskiviikkona olin jälleen Taito-Uusimaan järjestämällä Neuleklubilla. Tämä klubi oli kolmas, aikaisempien klubi-iltojen aiheena on ollut sukat ja erilaiset tekniikat sekä erilaiset sukkalangat, sitten oli hartiahuivit ja ponchot sekä haarukka- ja aurinkopitsit ja tällä kertaa oli vuorossa lapaset ja myssyt sekä lankakauppa Vihreän vyyhdin tuote-esittely. Kyseinen lankapuoti toimii Hakaniemen hallissa ja netissä. Itse olen aikaisemmin ostanut sieltä bambupuikkoja. Vihreä vyyhti tuo ainoana Suomessa maahan saksalaisen On linen-lankoja, jotka olivatkin vallan mahtavia!

Nuo ylläolevat langat tarttuivat siis mukaan eilisestä esittelystä. 100% villanlanka on austaralialaisen lampaan alusvillaa ja se värjätään ja kehrätään Saksassa. Tätä käsinkehrättyä lankaa naiset tekevät kotonaan eli ei ole tehdasta, missä näitä tehdään. Naiset ovat maatalon emäntiä ja kotiäitejä, jotka saavat lisäansioita tästä työstä. Ja siis oikeasti kehräävät langan rukilla! Tämä kaikki ja tuo mahtava väri (värejä tosin on paljon muitakin Vihreän vyyhdin sivuilla) viehätti minua sen verran että oli pakko ostaa kaksi vyyhtiä, joista ajattelin tehdä itselleni pipon, sellaisen korvallisen ja ehkä pienen kaulaliinan.

Supersocke-lanka on n. Novitan Nallen paksuista ja siitä tulee tosi hienot raitasukat lankaa vaihtamatta. Eikä mitään tylsää tasaraitaa, jahka saan sukat siitä tehtyä niin näette!

1 kommentti:

Taija kirjoitti...

Kerropas lisää tästä Taito-uusimaan neuleklubista! Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mitä, missä ja milloin ja kenelle?!? :)