maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Terveiset Tampereen Käden Taidot-messuilta

Tampereella Pirkkahallissa järjestettiin viime viikonloppuna Käden Taidot 2006-messut ja minä kävin siellä Keravan kansalaisopiston järjestämällä bussiretkellä eilen sunnuntaina. Matkaan lähdin aamulla kotoa 7.00 ja palasin illalla 20.30 kassi täynnä ostoksia ;)

Mukaan tarttui Pirtin kehräämön kojusta hahtuvaa huovutettavaa pipoa ja lapasia varten, hahtuvalankaa samaan sävyyn vaikka kaulaliinaa tai pientä laukkua varten, huovutusvillaa ihan kokeilumielessä sekä huovutusneula. Vallan hullaannuin näihin Pirtin kehräämön tuotteisiin, ne ovat jotenkin niin _aitoja_, puhdasta suomalaista villaa. Lisäksi kaikkea pientä; enkelipiparkakkumuotti, lehtiä, voiveitsi, helmitöiden tekovalineitä...

Tulomatkalla ryhmäläiset saivat valita kahdesta näyttelystä, jossa haluavat käydä; Jukka Rintalan pukunäyttely Finlaysonin tehtaan tiloissa tai painokangasnäyttely Vapriikissa. Valitsin tuon painokangasnäyttelyn, koska lankaostosten jälkeen ei jäänyt rahaa Jukka Rintalan pukuihin ;) Kankaat olivat hienoja, aina 1940-luvulta tähän päivään asti. Myös paikkana tuo Vapriikki ja Tampere muutenkin oli mielenkiintoinen, siellä voisi joskus käydä oikein ajan kanssa. Vanha tehdasalue on oikein kiehtova. Lisäksi ihmiset tuntuvat olevan sielläpäin kovin avoimia ja iloisia, aina sai juttuseuraa messuilla, kun istahti hetkeksi penkille lepuuttamaan jalkojaan. Ensi vuonna uudestaan!

Ei kommentteja: