torstaina, marraskuuta 30, 2006

Punainen hahtuvapipo


Ensimmäinen huovutettu työni on valmis! Tässä kuvassa se on vielä ilman pesukonekäsittelyä, reunan viimeistelyä ja nyörejä. Oikeastaan hattu oli mukava näinkin, sen suojiin voisi aina mennä mietiskelemään ja lämmittelemään :)

Päädyin kuitenkin laittamaan sen pesukoneeseen 50 asteeseen normaaliin kirjopyykkiohjelmaan muun pyykin sekaan. Sieltä tullessaan se oli vielä aivan liian iso ja niinpä laitoin sen pyyhkeiden kanssa 60 asteeseen pyörimään, lyhyemmällä ohjelmalla, malttamaton kun olen :) Tulos oli sitten...







...tällainen! Se on ehkä aavistuksen verran liian iso vieläkin. Pään ympärystä on hyvän kokoinen mutta korkeutta on liikaa, kuten kuvasta näkyy. Korvaläpät tulevat liian alas ja takaosa tulee pitkälle niskaan. Ehkä se olisi pitänyt pestä pidemmällä ohjelmalla toisella huovutuskerralla. Voi olla että laitan sen vielä kerran 60 asteeseen pyörimään. Tällä hatulla ainakin tarkenee kovemmillakin pakkasilla!

Seuraavaksi aion tehdä lapaset musta-harmaameleeratusta hahtuvasta ja kokeilla samalla kuviointia neulahuovutuksen avulla.

Edit: Pesin hatun vielä kerran 60 asteessa normaalilla kirjopesuohjelmalla ja nyt se on sopiva :) Pakkasia odotellessa!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun löysin huovutetun hattujuttusi. Olen juuri neulomassa hahtuvasta jotain, katsotaan tuleeko hattu vai kassi... :)

Satu kirjoitti...

Juu näissä huovutustöissä tuntuu olevan aina pieni jännitysmomentti matkassa :) hahtuvaa on kyllä kiva neuloa, kunhan oppii olemaan kiskomatta sitä niin ettei se katkea!

Anonyymi kirjoitti...

Mie neulon ihka ensimmäistä huovutettavaa lapasta Huopasesta. Ainakin pituutta lapasella on valtavasti, vaan kuinka käy pesukoneessa. Taitaa hoitua yrityksen ja erehdyksen kautta.

Satu kirjoitti...

Mä en tuosta Huopasesta olekaan mitään tehnyt. Jotenkin olen niin kovin ihastunut tuohon Pirtin kehräämön hahtuvaan....